Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Незалежну профдіяльність припинено: складаємо заключну звітність

September 12, 2017

Відповідно до абз. 1 пп. 2 п. 11.22 розд. ХI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.11 р. № 1588 (далі – Порядок № 1588), фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, знімаються з обліку після припинення такої незалежної діяльності, за наявності документально підтвердженої інформації відповідного державного органу, що реєструє таку діяльність або видає документи про право на зайняття такою діяльністю (свідоцтва, дозволи, сертифікати тощо), та/або поданої до контролюючого органу за основним місцем обліку заяви за формою № 8-ОПП, дата якої фіксується в журналі за формою № 6-ОПП.
Унесення до Реєстру самозайнятих осіб запису про припинення незалежної професійної діяльності фізособою не припиняє її зобов’язань, що виникли під час провадження незалежної професійної діяльності, та не змінює строків, порядків виконання таких зобов’язань та застосування санкцій за їх невиконання (пп. 4 п. 11.22 розд. ХI Порядку № 1588).
Згідно з п. 178.4 ПК фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають податкову декларацію за результатами звітного року у строки, передбачені для платників ПДФО, тобто до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених ПК.
Чинним законодавством не передбачено особливих термінів подання податкової декларації фізособами, стосовно яких проведено держреєстрацію припинення незалежної професійної діяльності.
Ураховуючи викладене, фізособа, яка провадить незалежну професійну діяльність, при припиненні подає декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного року до 1 травня року, що настає за звітним.

Джерело:

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!