Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Необізнаність про зміну назви контролюючого органу не звільняє від обов’язку сплати податкових зобов’язань

December 27, 2016

Податковий обов’язок виникає у платника податку з моменту настання обставин, з якими ПКУ пов’язує сплату ним податку, а виконанням податкового обов’язку визнається сплата у повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов’язань у встановлений податковим законодавством строк, то незалежно від того чи був або не був поінформований платник податків про зміну назви контролюючого органу, його коду та реквізитів сплати, виконання податкового обов’язку у вигляді сплати у повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов’язань повинно бути виконано у встановлений податковим законодавством строк.
Неподання (несвоєчасне подання) податкової звітності слід розуміти як порушення податкового законодавства внаслідок невиконання податкового обов’язку.
Статтею 1632 КУпАП визначено, що неподання або несвоєчасне подання посадовими особами підприємств, установ та організацій платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків та зборів (обов’язкових платежів) тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Дії, передбачені частиною першою ст. 1632 КУпАП, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Neosvedomlennost-o-smene-nazvaniya-kontroliruyushhego-organa-ne-osvobozhdaet-ot-obyazannosti-uplaty-nalogovyx-obyazatelstv

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!