Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ розглядає можливість запровадження е-гривні

December 6, 2017

У Нацбанку розглядають можливість запровадження е-гривні (електронної національної валюти), в основу якої буде покладено технологію блокчейн.
Ця технологія ставатиме все більш популярною та поширеною вже в найближчому майбутньому. Ця технологія дозволить нашим щоденним платежам проходити швидко, безпечно та дешево.
У Нацбанку зазначають, що перші кроки щодо запровадження національної валюти на основі технології блокчейн було здійснено ще наприкінці 2016 року, коли Нацбанк спільно із провідними українськими спеціалістами в галузі блокчейн-технологій розпочав свій дослідницький проект.
У цьому проекті НБУ зосередився на вивченні можливостей центрального банку зі створення робочого рішення для запуску та роботи е-гривні, яке буде доступним 24/7 (24 години на добу 7 днів на тиждень ) і простим у використанні.
Деякий час було присвячено вивченню міжнародного досвіду та переваг існуючих технологічних рішень, утім, ми залишилися впевненими в необхідності запуску національних електронних грошей. Сьогодні ми посилили нашу команду фахівцями світового класу і переконані, що проект набуде додаткового поштовху в найближчі місяці.
Успішна імплементація цього проекту дозволить зробити доступним для українського населення та бізнесу такий зручний інструмент для електронних платежів, як е-гривня.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!