Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ продовжує валютну лібералізацію

August 21, 2015

Національний банк України знімає деякі адміністративні обмеження, що раніше запроваджував для стабілізації кризової ситуації. Постанова Правління Національного банку України від 20.08.2015 № 544 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 03 червня 2015 року № 354" (далі – Постанова № 544) розширила перелік виключень із заборони на переказ юридичними особами іноземної валюти на підставі індивідуальних ліцензій Національного банку України.
До цього часу юридичним особам, які мають відповідні ліцензії, дозволялося перераховувати іноземну валюту за кордон у трьох випадках. По-перше, у разі розміщення юридичними особами валютних цінностей на рахунках за межами України. По-друге, у випадку переказування іноземної валюти за межі України резидентом-гарантом (поручителем) у межах забезпечених гарантією (порукою) зобов’язань за кредитом, наданим міжнародною фінансовою організацією або за участю експортно-кредитних агентства. По-третє, для сплати вступних або членських внесків в іноземній валюті.
Постанова № 544 набере чинності з 21 серпня 2015 року. Відтепер юридичні особи отримають додаткову можливість переказувати іноземну валюту на підставі індивідуальних ліцензій в інших випадках. Сума переказу не повинна перевищувати 50 000 доларів США (в еквіваленті) протягом одного календарного місяця за однією ліцензією.
Це позитивний крок для української економіки. "З одного боку, пом’якшення обмеження вирішить проблеми в операційній діяльності підприємств, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю. З іншого боку, цей крок не матиме негативного впливу на валютний ринок з огляду на незначні обсяги таких операцій", - пояснив директор Департаменту відкритих ринків Національного банку України Сергій Пономаренко.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/NBU-prodovzhuye-valyutnu-liberalizaciyu-8849.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!