Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ вжив заходи для підтримки ліквідності банків

February 24, 2014

Підвищений емоційний фон у країні спричинює ситуативне збільшення попиту на ліквідні кошти, у тому числі на готівку. З метою створення умов для стабільної діяльності банків та вчасного виконання ними законних вимог вкладників та інших кредиторів НБУ вжив додаткових заходів щодо підтримання ліквідності банківської системи.
Зокрема, постановою Правління НБУ від 21.02.14 р. № 86 передбачені заходи щодо надання з 24 лютого 2014 року банкам додаткової гнучкості в управлінні власною ліквідністю через:
- зменшення частки обов’язкових резервів, яка має формуватися банками на окремому рахунку в НБУ, з 40 % до 20 % від їх обсягу, що сформований за попередній звітний період резервування;
- зменшення мінімального обсягу обов’язкових резервів, який має зберігатися щоденно на початок операційного дня на кореспондентському рахунку банків у Національному банку України, з 60 % до 50 % від їх обсягу, що сформований за попередній період резервування;
- скасування з 21 лютого 2014 року обмежень щодо кількості можливих звернень банків за кредитами рефінансування овернайт.
До прийняття Постанови № 86 банки могли звернутися до Національного банку України за кредитами рефінансування овернайт під забезпечення не більше двох разів на тиждень, за кредитами овернайт без забезпечення – не більше одного разу на тиждень.

По матеріалам офіційного інтернет-представництва НБУ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!