Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ попереджає про зростання кількості випадків нового виду шахрайства

June 13, 2016

Національний банк України попереджає про зростання кількості випадків нового виду шахрайства – крадіжки даних платіжної картки за допомогою систем зовнішніх інтерактивних голосових відповідей (IVR).
У цій схемі держателям платіжних карток телефонують не самі шахраї, а запрограмовані ними роботи, які від імені “банку” просять надати інформацію про платіжну картку або логін/пароль від веб-банкінгу, які необхідні для здійснення платежу.
Наголошуємо, що дані платіжної картки (повний номер картки, термін її дії, код CVV/CVV-2, ПІН-код до картки), логін/пароль для входу до веб-банкінгу, є конфіденційними і Ви не повинні їх надавати іншим особам (у тому числі працівникам банків, у яких Ви маєте відкриті карткові рахунки).
Працівники банку за жодних обставин не будуть і не мають права телефонувати клієнту із запитом такої інформації.
Повний номер картки, слово-пароль, сума і дата останнього зарахування на картку можуть надаватись виключно під час проходження ідентифікації під час Вашого самостійного звернення до банку.
Якщо Вам телефонують невідомі особи на Ваш мобільний телефон, називаючись працівниками будь-якого банку (служби безпеки, служби моніторингу, контакт-центру тощо), з вимогою провести “ідентифікацію”, надати/підтвердити дані Вашої картки або надати будь-які інші Ваші персональні дані, рекомендуємо негайно припинити таку розмову.
Якщо Ви надали шахраям дані своєї платіжної картки, необхідно негайно звернутись до контакт-центру банку, у якому Ви обслуговуєтесь (номери телефонів є на зворотному боці платіжної картки), та здійснити її блокування.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/NBU-preduprezhdaet-o-roste-kolichestva-sluchaev-novogo-vida-moshennichestva.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!