Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ пропонує спростити порядок відкриття рахунків суб’єктам господарювання

February 29, 2016

У зв’язку зі змінами, що відбулися у законодавстві України, Національний банк України розробив проект змін до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах (далі – Проект).
Проект розроблено з метою сприяння спрощенню ведення бізнесу в Україні.
Зокрема ним пропонується привести норми Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої постановою правління Національного банку України від  12.11.03 № 492 у відповідність до нових вимог законодавства України. Зокрема, скасувати вимоги щодо подання до банку під час відкриття рахунків юридичними особами, які зареєстровані після 1 січня 2016 року, – копії установчих документів, а партіями/місцевими організаціями партії – копії свідоцтва про їх реєстрацію.
Крім того, Проектом:
• визначено порядок відкриття ліквідатором поточного рахунку на ім’я фізичної особи-підприємця, що ліквідовується;
• передбачено пред’явлення клієнтами (представниками) до банку під час відкриття рахунків паспортного документу (ID картки);
• надано право фізичній особі під час отримання адміністративних послуг використовувати свої ідентифікаційні дані, які одержані обслуговуючим банком при здійсненні його ідентифікації та верифікації.
Проект розміщено для громадського обговорення на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України, оскільки відповідно до Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" він має оприлюднюватися з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/NBU-predlagaet-uprostit-poryadok-otkrytiya-schetov-subektam-xozyajstvovaniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!