Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ підвищив прозорість операцій із приймання готівки для подальшого її переказу

November 22, 2017

Зокрема, посилено контроль за операціями небанківських фінансових установ та комерційних агентів банків із приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу.
Це дасть змогу забезпечити прозорість таких операцій та уникнути ризиків використання прийнятої готівки в тіньових схемах.
Водночас для забезпечення відображення в бухгалтерському обліку операцій, що здійснюються комерційними агентами банків в Україні, із приймання коштів для подальшого їх переказу за призначенням, Нацбанк вніс відповідні зміни до Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України та Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України.
Отже, користувачі мають можливість отримувати достовірну інформацію щодо відображення в бухгалтерському обліку операцій із приймання коштів небанківськими фінансовими установами або комерційними агентами банків для подальшого їх переказу за призначенням, з метою прийняття економічних рішень.

Постанови Правління НБУ від 17.11.17 р. № 116 та № 117 набули чинності з 22.11.17 р. (Офіційне інтернет-представництво НБУ від 21.11.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!