Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ відмовився від конкурсів при відборі торгових майданчиків для продажу застав

April 19, 2016

Регулятор вніс відповідні зміни до Положення про відчуження Нацбанком майна, отриманого в рахунок погашення боргу за кредитами рефінансування.
Національний банк вирішив при продажу заставного майна здійснювати закупівлю послуг замість проведення конкурсних торгів. Про це йдеться в постанові НБУ № 252 від 8 квітня.
Відповідні зміни НБУ вніс до Положення про відчуження майна, отриманого в рахунок погашення боргу за кредитами, наданими банкам (постанова № 218 від 16 квітня 2014 року).
Також виключені всі норми, що стосуються проведення конкурсів: пункт про оголошення конкурсу, перелік інформації про закупівлю такої послуги, критерії вибору переможця, процедура оформлення рішення про вибір переможця, скасування можливості закупівлі послуги з переговорної процедурі закупівлі.
Вимоги, які раніше висувалися до учасника конкурсних торгів, тепер застосовуються до організаторів торгів, послуги яких НБУ планує закуповувати.
При цьому скасований максимальний ліміт винагороди організатору торгів, яке платить НБУ (раніше передбачалося, що загальний розмір винагороди організатору електронних торгів може становити до 5% від ціни реалізованого лота).

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/NBU-otkazalsya-ot-konkursov-pri-otbore-torgovyx-ploshhadok-dlya-prodazhi-zalogov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!