Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ залишив облікову ставку незмінною

March 4, 2016

Правління Національного банку України вирішило залишити облікову ставку на рівні 22% річних. Подальше проведення стриманої грошово-кредитної політики спрямоване на запобігання несприятливому впливу, який на українську економіку можуть мати внутрішня політична нестабільність та турбулентність у світовій економіці. Утримання процентних ставок на незмінному рівні має на меті досягнення цілі зі зниження споживчої інфляції до 12% на кінець 2016 року і 8% на кінець 2017 року.
У подальшому Національний банк має намір поступово пом’якшувати монетарну політику в разі зниження інфляційних ризиків. Насамперед, за умови відновлення політичної стабільності та співпраці з МВФ, а також у випадку поліпшення перспектив для вітчизняного експорту. Натомість у разі реалізації окреслених ризиків Національний банк буде змушений залишити монетарну політику стриманою на більш тривалий період для досягнення своїх інфляційних цілей.
Рішення щодо облікової ставки затверджено постановою Правління Національного банку України від 03 березня 2016 року № 135 "Про регулювання грошово-кредитного ринку".
Наступне засідання Правління Національного банку України з питань монетарної політики відбудеться 21 квітня 2016 року відповідно до затвердженого графіка.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/NBU-ostavil-uchetnuyu-stavku-neizmennoj.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!