Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ опублікував перелік застав неплатоспроможних банків під кредити рефінансування

March 25, 2016

Національний банк України опублікував перелік застав у вигляді майна та майнових прав за кредитами юридичним особам, наданих йому неплатоспроможними банками як забезпечення кредитів рефінансування.
Це один із кроків Національного банку для збільшення прозорості роботи. Крім того, публікація застав допоможе кращому інформуванню потенційних покупців майна, а отже й ефективнішій його реалізації. У планах є також публікація детальнішої інформації за найбільшими заставними об’єктами, інформування щодо проведення аукціонів з їх продажу тощо.
Станом на 1 березня 2016 року обсяг заборгованості неплатоспроможних банків за основною сумою кредиту становить 48.75 млрд. грн.
У 2016 році Національний банк України очікує на погашення заборгованості за рахунок застави за кредитами рефінансування в розмірі 12.8 млрд. грн. У нас великі сподівання на початок роботи Консолідованого офісу у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, який візьме на себе функції управління і реалізації активів неплатоспроможних банків. Він має запрацювати у квітні.
Фактичний обсяг погашень за кредитами рефінансування, наданими неплатоспроможним банкам, у 2015 році становив 1.1 млрд. грн. Таке потенційне зростання пояснюється тривалістю етапів роботи з проблемними активами. Тільки в 2016 році об’єкти деяких банків, які були виведені з ринку ще у 2014 – 2015 роках, зможуть бути передані на реалізацію.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/NBU-opublikoval-perechen-zalogov-neplatezhesposobnyx-bankov-pod-kredity-refinansirovaniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!