Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ схвалив Основні засади грошово-кредитної політики на 2015 рік

September 18, 2014

Головним напрямом грошово-кредитної політики на 2015 рік має стати зниження показника приросту індексу споживчих цін за рік до рівня близько 9%. Зростання реального ВВП у 2015 році передбачається на рівні 1,0%, приріст монетарної бази прогнозується на рівні 20%. Прогнозні значення узгоджено між відповідними органами державної влади України та Міжнародним валютним фондом у рамках програми “Стенд-бай”.
Стратегія грошово-кредитної політики в середньостроковій перспективі базуватиметься на застосуванні режиму інфляційного таргетування, реалізація якого ґрунтуватиметься на дотриманні таких основних принципів:
- безумовної пріоритетності цілі щодо цінової стабільності та підпорядкування їй усіх інших цілей і завдань грошово-кредитної політики;
- тактичної гнучкості та орієнтації на досягнення середньострокових цілей;
- використання режиму гнучкого обмінного курсу, який передбачає визначення вартості гривні до іноземних валют на основі співвідношення ринкового попиту та пропозиції;
- перспективного характеру прийняття рішень;
- прозорості діяльності Нацбанку.
Проведення центральним банком узгодженої грошово-кредитної політики буде ефективним та матиме позитивний вплив на відновлення економічного зростання в державі.

Рішення НБУ від 11.09.14 р. № 28 набуло чинності з дня прийняття.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!