Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нацбанк розпочне щомісячну публікацію фінансової звітності банків

September 1, 2017

Нацбанк із вересня 2017 року розпочинає регулярне оприлюднення інформації про індивідуальні показники діяльності банків щомісячно. Публікація здійснюватиметься в розділі «Статистика» офіційного інтернет-представництва НБУ.
Інформація надаватиметься в розрізі кожного банку та міститиме:
• оборотно-сальдовий баланс;
• структуру кредитів, наданих фізичним особам та суб’єктам господарювання, за класами (відповідно до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями);
• розподіл кредитів суб’єктам господарювання за видами економічної діяльності (щороку).
Розширення обсягу відкритої для широкого загалу звітності банків дасть змогу клієнтам та інвесторам більш повно оцінювати фінансовий стан окремих фінансових установ, приймати зважені рішення про співпрацю з ними, зокрема про розміщення депозитів. Розкриття інформації також забезпечить більшу прозорість діяльності окремих банків та банківського сектору в цілому.
Від початку 2018 року Нацбанк планує додатково оприлюднювати звіти про структуру регулятивного капіталу в розрізі окремих банків.

Постанова Правління НБУ від 31.08.17 р. № 85 набула чинності з 01.09.17 р. («Офіційне інтернет-представництво НБУ від 31.08.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!