Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податковий агент має понад 1000 працюючих: як відобразити військовий збір у ф. 1ДФ?

May 25, 2015

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника, зобов’язаний утримувати військовий збір із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку 1,5 %.
Податковий розрахунок подається податковими агентами із штатною чисельністю працівників до 1000 осіб єдиним документом на всіх, хто працює, з обов’язковим заповненням їхніх податкових номерів або серії та номера паспорта (для фізичної особи, яка має відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта) однією порцією. Якщо штатна чисельність працівників є більшою ніж 1000 осіб, можливе подання податкового розрахунку кількома порціями, кожна з яких є окремим податковим розрахунком зі своїм номером порції. Строк подання останньої порції не повинен перевищувати встановленого строку подання податкового розрахунку. Аркуші окремого податкового розрахунку зшиваються.
Відомості оподаткування військового збору відображаються у розділі ІІ податкового розрахунку ф. 1 ДФ:
- у рядку ”Військовий збір” загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.
Таким чином, якщо податковий агент має понад 1000 працюючих найманих працівників та подає декілька порцій податкового розрахунку ф. 1ДФ, то нарахований, виплачений дохід і нарахований, перерахований до бюджету з нього військовий збір відображаються загальними сумами лише один раз у розділі ІІ першої порції податкового розрахунку ф. 1ДФ.

За матеріалами ІДД ЗІР (розділ 103.25).

Новини за темою:
Застосування штрафних санкцій з ПДФО: роз’яснює ДФС
Відповідальність за порушення строків подання форми № 1ДФ: є аргументи на користь застосування штрафу в меншому розмірі

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!