Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податкова реформа вводить до 1 січня 2017 року спецрежим обкладення ПДВ сільгосппідприємствам

December 22, 2015

Податкова реформа вводить до 1 січня 2017 року спецрежим оподаткування податком на додану вартість сільгосппідприємствам. Про це йдеться в пояснювальній записці до нового законопроекту по податковій реформі № 3688, розміщеному на сайті Верховної Ради.

До вказаної дати сільськогосподарські підприємства будуть обкладатися податком у пропорції зарахування 75% в бюджет, а 25% на спецрахунок для власного використання. Спецрежим скасують з 1 січня 2017 року.

З 1 січня 2016 року скасовуються особливості оподаткування при постачаннях зернових і технічних культур, у результаті чого всі експортери зерна отримають право на відшкодування ПДВ.

Зазначимо, за розрахунками МВФ, частка сільського господарства у ВВП України приблизно 10%, при цьому частка податкових внесків з цієї галузі становить приблизно 1%.

Нагадаємо, проект нового Податкового кодексу мають намір створювати спільно в 2016 році. Яценюк пропонує робити це на базі урядового варіанту. У свою чергу лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко запропонував доопрацювати урядову редакцію Податкового кодексу з вступом його в силу в 2017 р.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман прогнозує, що до кінця наступного тижня Рада зможе прийняти бюджет. Сьогодні спікер парламенту поінформував, що робоча групадомовилася про зниження ЄСВ до 22% і збереження спрощеного оподаткування.

Також сьогодні в порядку денному з'явився новий законопроект Податкової реформи, в момент його публікації в повістці йому ще не присвоєно номер, і його тексту ще не було у відкритому доступі.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Podatkova-reforma-vvodit-do-1-sichnya-2017-roku-specrezhim-obkladennya-PDV-silgosppidpriyemstvam-12253

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!