Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Платником податків самостійно виявлено помилки в податковій звітності: нарахування пені

November 17, 2017

Відповідно до п. 129.9 ПК у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податку помилок відповідно до ст. 50 ПК пеня, передбачена ст. 129 ПК, не нараховується, якщо зміни до податкової звітності внесені протягом 90 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначеного ПК.
При нарахуванні суми податкового зобов’язання, визначеного платником податків або податковим агентом, – після закінчення 90 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, розпочинається нарахування пені (пп. 129.1.3 ПК).
Згідно з п.129.4 ст.129 ПК на суми грошового зобов’язання, визначеного пп. 129.1.3 ПК (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності та без урахування суми пені) нараховується пеня за кожний календарний день прострочення у його сплаті, включаючи день погашення, із розрахунку 100 % річних облікової ставки Нацбанку, що діє на кожний такий день.
У день зарахування коштів на відповідний рахунок органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, та/або в інших випадках погашення податкового боргу та/або грошових зобов’язань нарахування пені закінчується (пп. 129.3.1 ПК).

ДФС у Дніпропетровській області.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!