Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оподаткування військовим збором суми коштів, виданої на відрядження

February 21, 2017

Відповідно до пп. 1.1 п. 16 прим. 1 підр. 10 розділу XX Податкового кодексу (далі – ПК) платниками військового збору є особи, визначені п. 162.1 ПК, зокрема, фізособа – резидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні.
Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника, зобов’язаний утримувати збір із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку збору 1,5 % (пп. 168.1.1 ПК).
Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 ПК (пп. 1.2 п. 161 підр. 10 розділу XX ПК).
Так, п. 163.1 ПК передбачено, що об’єктом оподаткування резидента є, зокрема загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.
До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається сума надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлені законодавством строки, розмір якої обчислюється відповідно до п. 170.9 ПК (пп. 164.2.11 ПК).
Таким чином, сума надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлені законодавством строки, розмір якої обчислюється відповідно до п. 170.9 ПК, підлягає оподаткуванню військовим збором.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nalogooblozhenie-voennym-sborom-summy-sredstv-vydannyx-na-komandirovku.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!