Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оподаткування нерезидентів: роз`яснює ДФС

March 9, 2017

Для нерезидентів передбачено змогу щороку отримувати від контролюючого органу підтвердження українською мовою щодо сплати податку.
Також унесено зміни щодо особливостей оподаткування нерезидентів. Зокрема, новим пп. 141.4.11 ПК визначено правила оподаткування доходів нерезидентів у вигляді процентів за позиками або фінансовими кредитами, наданими резидентам, – у разі виконання вимог щодо одночасного дотримання відповідних умов щодо таких коштів та нерезидентів.
Доходи нерезидентів у вигляді процентів за позиками або фінансовими кредитами, наданими резидентам, оподатковуються за ставкою 5 % у джерела виплати таких доходів та за рахунок таких доходів з одночасним дотриманням таких умов:
– кошти, надані нерезидентом за позикою або фінансовим кредитом, залучені ним шляхом розміщення іноземних боргових цінних паперів на іноземній фондовій біржі, що входить до переліку, затвердженого Кабміном;
– кошти, надані нерезидентом за позикою або фінансовим кредитом, залучені з метою надання (прямо або опосередковано) резиденту позики або фінансового кредиту;
– нерезидент, якому виплачуються проценти, та/або уповноважена ним особа (якщо проценти виплачуються через таку особу) не є резидентами юрисдикцій, які на дату розміщення нерезидентом іноземних боргових цінних паперів включені до переліку держав (територій), затвердженого Кабміном відповідно до пп. 39.2.1.2 ПК.
Водночас передбачене звільнення від оподаткування доходів нерезидента у вигляді процентів за позикою або фінансовим кредитом, що були надані резидентам (за умови їх відповідності вимогам пп. 141.4.11), які сплачуються резидентом на користь нерезидента або уповноваженої ним особи:
– до 31 грудня 2016 року, якщо кошти, надані нерезидентом за позикою або фінансовим кредитом, були залучені шляхом розміщення іноземних боргових цінних паперів на іноземній фондовій біржі та відповідають умовам пп. «б» і «в» пп. 141.4.11 ПК;
– у період із 1 січня 2017 року до 31 грудня 2018 року, якщо такі доходи відповідають умовам пп. 141.4.11 ПК.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nalogooblozhenie-nerezidentov-razyasnyaet-GFS.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!