Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податок на прибуток: нові правила звітування

January 27, 2016

В Державній податковій інспекції у м. Сумах інформують, що платники податку на прибуток з початку року отримали нові терміни подання декларації відповідно до Закону України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», які набули чинності з 1 січня 2016 року.
Відповідно до нової редакції пункту 137.4 статті 137 ПКУ податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. Податкова декларація розраховується наростаючим підсумком.
При цьому щоквартальне декларування запроваджується не для всіх. Річний звітний період встановлюється для новостворених платників за період діяльності у податковому році; виробників сільськогосподарської продукції та платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), за попередній річний звітний (податковий) період, не перевищує 20 мільйонів гривень.
Також з нового року вилучено положення щодо подання декларації за звітний рік до 1 червня наступного року.
Таким чином, за результатами діяльності за 2015 рік податкова декларація повинна бути подана протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного податкового кварталу для платників, що звітують поквартально. Для тих підприємств, що мають річний звітний період – термін декларування протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного року. Тобто граничними термінами звітування є 9 та 29 лютого відповідно.
В інспекції нагадують, що подання податкової звітності з податку на прибуток за результатами діяльності за 2015 рік здійснюється за новою формою декларації, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Podatok-na-pributok-novi-pravila-zvituvannya-13077.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!