Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Надбавки та донарахування до зарплати за період 2010-2014 рр. у звіті з ЄСВ

January 19, 2016

ДФС розглянула питання щодо відображення в звіті по єдиному внеску (додаток 4) та податковому розрахунку (форма № 1ДФ) надбавки працівникам за особливий характер праці та донарахування працівникам зарплати за роботу в надурочний час за період 2010-2014 рр.
Так, таблиця 1 додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄВ формується із даних таблиці 6  додатку 4. Таблиця 6 додатка 4 призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці. Такі відомості формуються з урахуванням кодів категорій застрахованих осіб.
Графа 10 «Код типу нарахувань» таблиці 6 додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄВ заповнюється страхувальником лише у випадках, передбачених переліком кодів типу нарахувань 1 – 13 .
Коди типу нарахувань 2 – 9 зазначаються лише у випадках донарахування або зменшення суми єдиного та страхового внесків застрахованій особі.
Якщо донараховують ЄВ на суму заробітної плати (доходу), нарахованої в попередніх звітних періодах, застосовують код типу нарахувань 2 - сума заробітної плати (доходу), нарахована у попередніх звітних періодах на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на яку страхувальником самостійно донараховано суму ЄВ.
Якщо донараховують суму внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за період до 01 січня 2011 року, на суму заробітної плати (доходу), нарахованої застрахованій особі в попередніх звітних періодах, застосовують коди типу нарахувань 6 – 9, зокрема: 6 - сума заробітної плати (доходу), нарахована в попередніх звітних періодах на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на яку страхувальником самостійно донараховано суму внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за період до 01 січня 2011 року. Тобто, в таблиці 1 додатка 4 рядок 6 «Донараховано та/або доутримано єдиний внесок у зв’язку з виправленням помилки, допущеної в попередніх звітних періодах (р. 6.1 + р. 6.2 + р. 6.3)» формуються шляхом нарахування сум ЄВ на суми виплат нарахованої заробітної плати/доходу у межах максимальної величини, що вказані в таблиці 6 додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄВ з урахуванням кодів типу нарахувань.
При цьому слід зазначити, що у разі зміни у встановленому законодавством порядку класу професійного ризику виробництва страхувальник після самостійного перерахунку відображає донараховану або зменшену суму ЄВ в рядках 6.2 «Донараховано єдиний внесок за попередні звітні періоди внаслідок збільшення класу професійного ризику виробництва» або 7.2 «Зменшено суму єдиного внеску за попередні звітні періоди внаслідок зменшення класу професійного ризику виробництва» таблиці 1 додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄВ.
У рядку «Зміст помилки» вказується період, в якому виявлено помилку, та сума і вид виплати, на яку не нараховано та/або зайво нараховано ЄВ. За наявності декількох помилок описується кожна з них.

Лист ДФС від 04.01.16 р. № 1/10/02-32-17-02-09.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!