Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нацкомфінпослуг уточнила порядок перевірок учасників ринків фінпослуг

July 4, 2016

Нацкомфінпослуг прийняла розпорядження від 12.05.16 р. № 980 "Про затвердження Змін до Правил проведення перевірок (інспекцій) Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг".
Зокрема, уточнено, що планові перевірки проводяться відповідно до річних або квартальних планів, які затверджуються розпорядженням Нацкомфінпослуг до 01 грудня року, що передує плановому, або до 25 числа останнього місяця кварталу, що передує плановому.
План перевірок на наступний плановий період повинен містити конкретні календарні дати початку кожної перевірки та строки її проведення.
Плани проведення перевірок оприлюднюються на офіційному веб-сайті Нацкомфінпослуг не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку відповідного планового періоду.
Строк здійснення планової перевірки не може перевищувати 15 робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів.
Позапланова перевірка може проводитись з підстав, визначених Законом "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" та Законом "Про ліцензування видів господарської діяльності".
Строк здійснення позапланової перевірки не може перевищувати 10 робочих днів, а щодо суб'єктів малого підприємництва - 2 робочих днів, якщо інше не передбачено законом.
Продовження строку здійснення планової або позапланової перевірки не допускається.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nackomfinuslug-utochnila-poryadok-proverok-uchastnikov-rynkov-finuslug.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!