Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нараховуємо податковий кредит на гарантійну заміну імпортованого товару

August 9, 2017

Підприємством було придбано у нерезидента обладнання, яке у зв'язку з виявленням дефектів було повернуто постачальнику-нерезиденту (вивезено в митному режимі експорту), та замість якого таким постачальником-нерезидентом безоплатно було поставлено інше обладнання, яке було ввезене у митному режимі імпорту зі сплатою всіх митних платежів та ПДВ.
Підставою для віднесення до податкового кредиту сум ПДВ, що були сплачені при здійсненні операцій з увезення товарів на митну територію України (у т. ч. у разі, якщо товар (обладнання) передається постачальником-нерезидентом покупцю-резиденту безоплатно у зв'язку з його гарантійною заміною), є належним чином оформлена митна декларація.
Якщо витрати на сплату митних платежів та ПДВ компенсуються покупцю постачальником-нерезидентом, обов'язку щодо нарахування податкових зобов'язань відповідно до п. 198.5 ПК у такого покупця не виникає за умови, що такий увезений товар (обладнання) використовується таким покупцем у межах своєї господарської діяльності в операціях, що обкладаються ПДВ.

Лист ДФС від 28.07.17 р. № 1421/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!