Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нацбанк затвердив Правила з організації захисту приміщень банків в Україні

February 15, 2016

Правління Національного банку України прийняло постанову від 10.02.16 р. № 63 “Про затвердження Правил з організації захисту приміщень банків в Україні” (далі – постанова № 63).
Постанова № 63 розроблена з метою забезпечення банками в Україні захисту здоров’я та життя своїх працівників, належних умов схоронності готівки та інших цінностей.
Реалізація норм постанови № 63 спрямована на:
· збільшення лімітів цінностей в автоматизованих та напівавтоматизованих АТМ-системах, якими обладнані неізольовані робочі місця касирів, до 600 та 200 мінімальних заробітних плат відповідно ;
· запровадження можливості страхування обсягів готівки та інших цінностей, які зберігаються у сховищах банків;
· спрощено підхід до визначення банком виду охорони залежно від обсягів цінностей (банк обирає вид охорони залежно від того, чи становить обсяг цінностей, що він зберігає, менше 4 000 мінімальних розмірів заробітної плати або більше, тобто запроваджено два рівні градації, у той час як раніше було чотири рівні).
Також цим документом визнаються такими, що втратили чинність, постанови Правління Національного банку України від 04.06.13 р. № 195/ДСК “Про затвердження Правил з організації захисту приміщень банків України” та від 08.12.14 р. № 817/ДСК “Про затвердження Змін до Правил з організації захисту приміщень банків України”.
Упровадження відкритих (без грифу обмеження доступу “ДСК”) правил з організації захисту приміщень банків та запровадження системи страхування готівки і цінностей є черговим кроком регулятора на шляху наближення нормативно-правових актів до європейських принципів та норм.
Контроль за виконанням банками вимог цього регуляторного акта здійснюватимуть підрозділи Національного банку України шляхом проведення інспекційних перевірок.
Постанова № 63 набирає чинності з 13.02.16 р.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Nacionalnij-bank-Ukraini-zatverdiv-Pravila-z-organizacii-zaxistu-primishhen-bankiv-v-Ukraini-13583.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!