Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нацбанк нормативно врегулював функціонування системи BankID

September 5, 2016

У межах реалізації Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року Національний банк затвердив порядок функціонування Єдиної національної системи електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID. Цим порядком урегульована взаємодія банків із системою BankID НБУ та суб’єктами надання адміністративних послуг, а також визначені умови та порядок підключення абонентів до системи BankID.
Порядок затверджено постановою Правління Національного банку України № 378 від 30.08.16 р. "Про затвердження Положення про Єдину національну систему електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID Національного банку України".
"Прийняттям цього нормативного акту НБУ врегульовує взаємодію між учасниками у межах системи BankID з метою розвитку електронного врядування в Україні. Наступним етапом проекту має стати використання системи BankID для ідентифікації клієнтів банків з метою отримання разом із адміністративними також і банківських послуг.
До системи BankID вже підключено портал Міністерства юстиції України, Єдиний державний портал адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку та торгівлі, а також портал адмінпослуг міста Львова.
Банками-учасниками системи стали: АТ «Ощадбанк» та ПАТ "Перший Український Міжнародний Банк" (ПУМБ). Подали заявки на підключення: АТ "ОТП Банк", АТ "УкрСиббанк", ПАТ "Укрсоцбанк" (UniCredit Bank).
Зазначимо, що НБУ не обмежує коло учасників системи та зацікавлений у приєднанні максимальної кількості учасників ринку до єдиної національної системи BankID.
Постанова набула чинності з 03.08.16 р.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nacbank-normativno-ureguliroval-funkcionirovaniya-sistemy-BankID.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!