Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

На студентів-стажерів необхідно заводити трудові книжки

November 27, 2013

З метою визначення порядку внесення до трудових книжок студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів запису про проходження стажування на підприємствах, в установах, організаціях внесено зміни до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.93 р. № 58.
Так, зокрема, Інструкцію доповнено новою нормою, якою визначено, що трудові книжки ведуться на студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що здобули професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст» та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, які проходять стажування на підприємстві, в установі, організації усіх форм власності.
Запис у трудову книжку про стажування студентів та учнів вноситься підприємством, установою, організацією, де вони проходили стажування, із зазначенням посади, періоду та місця проходження (структурний підрозділ) стажування, спеціальності (кваліфікації) або професії (кваліфікаційного рівня) стажиста. Підставою для таких записів є наказ про проходження стажування.
Заповнення трудової книжки вперше проводиться не пізніше тижневого строку з дня прийняття студента чи учня на стажування.
Тож, відтепер на студентів ВНЗ та учнів ПТНЗ, які проходять стажування на підприємстві, необхідно заводити трудові книжки.
Для студентів ВНЗ та учнів ПТНЗ,  які уже мають трудові книжки, період робити при проходженні стажування підтверджується відповідною довідкою із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади та часу роботи. На підставі цих довідок навчальні заклади (наукові установи) забезпечують занесення до трудових книжок стажерів відомостей про стажування згідно з одержаними даними. Довідки зберігаються в особистих справах зазначених осіб, як документи суворої звітності.

Спільний наказ Мінсоцполітики та Мін’юсту від 08.11.13 р. № 748/2354/5 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Новини за темою:
Як внести виправлення до трудової книжки?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!