Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

На підставі е-ліцензій фізособи зможуть перераховувати валюту за кордон

June 19, 2017

Нацбанк запроваджує видачу українцям валютних ліцензій в електронній формі. Фізособи (крім підприємців) зможуть отримувати електронні індивідуальні ліцензії (е-ліцензіі) на перерахування іноземної валюти за кордон для здійснення окремих валютних операцій через уповноважені банки.
На підставі е-ліцензій фізособа зможе протягом одного календарного року перерахувати іноземну валюту за кордон на загальну суму до 50 000 дол. США (в еквіваленті).
Скористатися е-ліцензіями в межах встановленого ліміту фізособи зможуть для здійснення трьох видів валютних операцій:
– для інвестицій за кордон;
– з розміщення коштів на власних рахунках за межами України,
– з метою виконання зобов’язань перед нерезидентами за договорами страхування життя.
Для надання е-ліцензій та збору інформації про використання встановленого ліміту Національний банк запроваджує автоматизовану інформаційну системи «Реєстр індивідуальних ліцензій на здійснення фізособами валютних операцій» (АІС).
Щоб отримати е-ліцензію, фізособа має звернутися в будь-який уповноважений банк, в якому вона має відкритий власний рахунок, та подати такі документи (у паперовій або електронній формі):
– заяву до НБУ про видачу е-ліцензії,
– документи, що свідчать про наявність у цієї фізичної особи доходів у сумі, достатній для здійснення переказу коштів на підставі е-ліцензії,
– оригінали або копії документів, що підтверджують мету здійснення переказу з України (крім випадку переказу коштів на власний рахунок).
В свою чергу, уповноважений банк за умови відповідності поданої заявником інформації надсилає до Нацбанку запит в електронному вигляді засобами АІС для видачі цій особі е-ліцензії. На підставі такого запиту Нацбанк в автоматизованому порядку видає фізособі е-ліцензію шляхом унесення облікового запису до АІС, про що банк повідомляє клієнта.

Постанова Правління НБУ від 15.06.17 р. № 54 набуває чинності з 03.07.17 р. (Офіційне інтернет-представництво від 16.06.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!