Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде подовжено у 2014 році

December 12, 2013

„Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде подовжено. Ця ініціатива була висунута бізнесом, і ми її підтримали. Впевнений, що цей крок надасть підприємцям, які працюють на спрощеній системі оподаткування, стимули для зростання та розвитку, що, у свою чергу, сприятиме збільшенню відрахувань до бюджету”, – наголосив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.
Міністр також підкреслив, що спрощена система оподаткування виправдала себе як з точки зору зростання підприємницької ініціативи, так і з точки зору надходжень до бюджету.
Міністр запевнив, що робота над дерегуляцією, спрощенням податкових і митних процедур для малого і середнього бізнесу продовжиться й у наступному році.
Зокрема, з 2014 року підприємці, що працюють на спрощеній системі оподаткування, отримають можливість ведення в електронному вигляді книг обліку доходів і витрат. Це дозволить автоматично, на підставі даних книги подавати податкову звітність в режимі онлайн. Окрім цього, з 1 січня підприємці - спрощенці першими зможуть оцінити переваги такої новації як сервіс електронних перевірок. Ця процедура дозволить проводити аудит бухгалтерської звітності дистанційно, не відволікаючи підприємця від його основної діяльності. З 2015 року цю можливість отримають всі представники малого та середнього бізнесу, а з 2016 року – й інші платники податків.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!