Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Моніторинг контрольованих операцій: оприлюднено проект

March 26, 2015

На офіційному web-сайті Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку проведення моніторингу контрольованих операцій та Порядку опитування уповноважених, посадових осіб та/або працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення» та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Прийняття зазначеного регуляторного акта зумовлено прийняттям Верховною Радою України Закону України від 28 грудня 2014 року № 72-VIIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням», яким викладено в новій редакції статтю 39 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), зокрема підпунктом 39.5.1.1 підпунктом 39.5.1 пункту 39.5 статті 39 Кодексу якої передбачено, що посадові особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, під час проведення аналізу звітів про контрольовані операції та/або документації з трансфертного ціноутворення, поданих платником податків мають право проводити опитування уповноважених осіб та/або працівників платника податків. Моніторинг умов контрольованих операцій здійснюється шляхом спостереження центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, за цінами, що застосовуються сторонами таких операцій.

Порядок проведення моніторингу контрольованих операцій та опитування встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

Прийняття нормативного акта забезпечить виконання норм Кодексу, сприятиме врегулюванню спірних питань між контролюючими органами та платниками податків при визначенні цін у контрольованих операціях, удосконалить податковий контроль за трансфертним ціноутворенням.

Зауваження та пропозиції до проекту цього наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування, електронну – lhropun@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

З ПРОЕТКОМ НАКАЗУ ТА АНАЛІЗОМ РЕГУЛЯТОРНОГО АКТА ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЬ ЗА ПОСИЛАННЯМ:
http://sfs.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2015-rik/63616.html
Джерело: http://uteka.ua/

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!