Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Моніторинг та наукове супроводження надрокористування

April 18, 2013

Затверджено положення про проведення моніторингу та наукового супроводження надрокористування. 
Проведення моніторингу та наукового супроводження здійснюють спеціалізовані державні геологічні підприємства, установи та організації, що належать до сфери управління Держгеонадр України та визначаються на конкурсних засадах, ураховуючи їх статутні завдання та спеціалізацію. Перелік спеціалізованих підприємств розміщується на офіційному веб-сайті Держгеонадр України. 
Моніторинг та наукове супроводження є складовими частинами особливих умов користування надрами та проводяться на підставі договору між надрокористувачем та спеціалізованим підприємством. Об`єктами моніторингу та наукового супроводження є ділянка надр, що надається у користування, а також зміни геологічного середовища в зоні очікуваного впливу робіт з користування надрами. 
Якщо виявлені порушення методики або технології робіт, спеціалізоване підприємство складає рекомендації щодо їх усунення у найкоротший строк та надає їх надрокористувачеві. У разі відмови від виконання рекомендацій спеціалізоване підприємство повідомляє про це Держгеонадр України.

Наказ Мінприроди від 11.03.13 р. № 95 набув чинності з 09.04.13 р. («Офіційний вісник України» № 25 від 09.04.13 р.).



Новини за темою:

Особливості проведення геологічної експертизи

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!