Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

МОН пропонує вдосконалити механізм здобуття освіти для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території

February 19, 2016

На засіданні Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти 17 лютого 2016 року було розглянуто розроблений МОН проект закону № 3832  «Про внесення зміни до статті 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (щодо забезпечення права на здобуття освіти)».
Пропонується вдосконалити механізм заміни документів про освіту, отриманих в Криму, через визнання кваліфікації. Йдеться про атестацію здобутих кваліфікацій, за результатами якої буде видаватися відповідний державний документ про освіту.
Проектом закону також передбачаються квоти, в межах яких кримчани  зможуть вступати до вищих і професійних навчальних закладів материкової України.
У процесі розробки законопроекту Міністерство керувалося рекомендаціями правозахисних, а також громадських організацій, що опікуються освітніми питаннями мешканців Криму.
Проект закону був прийнятий профільним Комітетом за основу. Разом з тим, Комітет запропонував Міністерству освіти і науки врахувати у законопроекті деякі пропозиції депутатів. Зокрема, з таких питань, як можливість вибору кримчан складати ЗНО чи вступати в межах квот на конкурсній основі, дистанційне навчання для дітей з окупованої території, визнання кваліфікацій не тільки з вищої, а й з професійно-технічної освіти. Також було запропоновано внести відповідні зміни до Закону України «Про вищу освіту».

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/MON-proponuye-vdoskonaliti-mexanizm-zdobuttya-osviti-dlya-osib-yaki-prozhivayut-na-timchasovo-okupovanij-teritorii-13730.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!