Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

МОН про нюанси виплати стипендій

March 17, 2016

МОН у листах від 19.01.2016 р. № 1/11-362 та 27.01.2016 р. № 1/11-684 надав роз’яснення щодо стипендіального забезпечення студентів ВНЗ, учнів ПТНЗ та аспірантів.
1. У період тимчасової непрацездатності, підтвердженої відповідним документом, особа отримує академічну та/або соціальну стипендію в призначеному їй розмірі.
2. Учні ПТНЗ із малозабезпечених сімей (за умови отримання відповідної державної допомоги згідно із законодавством) мають право на першочергове призначення стипендій. При цьому розмір стипендії за статус особи з малозабезпеченої сім'ї не збільшується.
3. Студентам ВНЗ I–II рівнів акредитації першого року навчання, які навчаються за спеціальностями, за якими стипендії підвищуються, до першого семестрового контролю призначається стипендія в розмірі, що на 10% перевищує розмір мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії студентів ВНЗ I–II рівнів акредитації.
4. У разі неможливості в уставленому законодавством порядку визначити розмір середньої місячної зарплати особи за останнім основним місцем роботи зберігається вимога щодо призначення аспіранту, який навчається з відривом від виробництва, академічної стипендії в розмірі 60–100% розміру посадового окладу викладача-стажиста, визначеного за схемою посадових окладів. При цьому розмір стипендії такого аспіранта збільшується на 20% у разі постійного фактичного проживання на території населеного пункту чи навчання в навчальному закладі, що розташований у населеному пункті, якому надано статус гірського.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/MON-o-nyuansax-vyplaty-stipendij.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!