Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи може неприбуткова організація перерахувати благодійну допомогу на картки волонтерів?

November 10, 2014

Волонтерська діяльність є формою благодійництва. Благодійні організації набувають прав та обов`язків юрособи з моменту їх держреєстрації.

До неприбуткових організацій застосовується особливий (пільговий) режим оподаткування податком на прибуток.

Право на користування пільги в оподаткуванні виникає після внесення до Реєстру неприбуткових організацій та установ органами ДФС.

Від оподаткування звільняються доходи, отримані ними у вигляді:

- коштів або майна, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань;

- пасивних доходів;

- коштів або майна, які надходять таким неприбутковим організаціям від ведення їх основної діяльності;

- дотацій або субсидій, отриманих із державного або місцевого бюджетів, державних цільових фондів або в межах технічної чи благодійної, у тому числі гуманітарної допомоги, крім дотацій на регулювання цін на платні послуги, які надаються таким неприбутковим організаціям або через них їх одержувачам з метою зниження рівня таких цін.

Одним із порушень, що є підставою для виключення організацій з Реєстру, є використання звільнених від оподаткування коштів на цілі, не передбачені статутом, зокрема, для провадження господарської діяльності. Кошти та майно, використані не за цільовим призначенням, вважаються доходом і підлягають оподаткуванню.

При цьому, центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, формується і ведеться Реєстр волонтерів АТО, до якого включаються благодійники - фізичні особи.

Таким чином, перерахування коштів у вигляді благодійної допомоги неприбутковою організацією безпосередньо її отримувачам або через волонтерів можливе, якщо така благодійна діяльність не суперечить статутній діяльності такої неприбуткової організації.

Роз’яснення ДФС від 06.11.14 р.

 

Новини за темою:

Оподаткування допомоги учасникам АТО: відповіді на актуальні питання

Благодійна допомога учасникам АТО звільнена від оподаткування

Облік благодійної допомоги у вигляді послуг

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!