Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мінприроди планує повністю перейти на онлайн сервіси

September 14, 2016

Повний перехід до електронного врядування суттєво полегшить умови для ведення бізнесу в Україні.
Зокрема, Мінприроди запустило систему електронного декларування  (http://e-eco.gov.ua/site/index)  та інтерактивну мапу сміттєзвалищ (https://ecomapa.gov.ua/), а у подальшому планує повністю перейти до системи електронних адміністративних послуг.
Планується на порталі Міністерства розмістити доступ до онлайн інформації з кожного джерела забруднення. Наприклад, інформацію про викиди в повітря тим чи іншим підприємством. Кожна точка забруднення атмосферного повітря повинна бути обладнана не лише фільтрами, але й датчиками, які в он-лайн режимі фіксують показники щодо викинутих в атмосферу речовин.
В Україні на рівні законодавства запроваджено принцип «забруднювач платить», що цілком відповідає європейським нормам, проте на практиці працює неефективно.
Ця система повинна бути іншою. Мінприроди виступає за партнерські відносини та пропонує бізнесу встановлювати необхідне обладнання: фільтри, лічильники. Поставив обладнання, забруднив менше – платиш менше. А якщо забруднив більше, то відповідно і платиш більше. Держава повинна запропонувати коефіцієнт та через зменшення оподаткування стимулювати встановлення фільтрів та датчиків, зменшуючи таким чином рівень забруднення навколишнього природного середовища. 

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Minprirody-planiruet-polnostyu-perejti-na-onlajn-servisy

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!