Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мінфін пропонує встановити єдину ставку для базових податків у 20%

December 1, 2015

Міністерство фінансів України в рамках податкової реформи пропонує встановити єдину ставку на ключові податки – податок на додану вартість, податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток, єдиний соціальний внесок – на рівні 20%, а потім встановити мораторій на внесення змін до Податкового кодексу. 

Про це йдеться в презентації Мінфіну, опублікованій на сайті міністерства. 

«Було проведено 16 індустріальних комунікаційних платформ. Зустрічі пройшли з представниками аграрної галузі, виробниками алкогольної продукції, біопалива, легкої промисловості, фондового ринку, грального бізнесу, готельного бізнесу, сектору ІТ, з металургами, підприємствами нафтопереробки, фарміндустрії, ресторанного господарства, рітейлу, виробництва сигарет і банківської сфери, - йдеться в презентації Мінфіну. - При цьому одним з пріоритетів реформи є запровадження мораторію на зміни до Податкового кодексу». 

Водночас Мінфін не уточнює, на який період може бути запроваджено такий мораторій. 

Крім того, в Мінфіні уточнили, що встановлення єдиної податкової ставки на ключові податки має як позитивний ефект, так і прямі втрати. Зокрема, за розрахунками міністерства, зміна ставки податку на прибуток на 1 відсотковий пункт у той чи інший бік несе втрати або додаткові доходи до бюджету в розмірі близько 2 млрд дол. Зміна ставки ЄСВ на 1 відсотковий пункт коригує доходи або видатки держбюджету на 5 млрд грн. 

Як повідомляв УНІАН, податкова реформа є однією з ключових умов виконання Україною зобов'язань за програмою співпраці з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом. На даний момент в Україні є два основних варіанти податкової реформи – від Міністерства фінансів та від депутатського корпусу. Проект, підготовлений парламентаріями, передбачає різке зниження податкових ставок і скасування деяких податків. Такі зміни, на думку фахівців, сформують дефіцит бюджету в розмірі не менш як 200 млрд грн. 

Проект податкової реформи від Мінфіну передбачає дефіцит бюджету в розмірі не більш як 60 млрд грн при загальному дефіциті бюджету, закладеному в проекті держкошторису країни на 2016 рік, у 83,7 млрд грн.

Крім того, за інформацією Мінфіну, саме їхній проект податкових змін є найприйнятнішим для МВФ.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Minfin-proponuye-vstanoviti-yedinu-stavku-dlya-bazovix-podatkiv-u-20%25-11787

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!