Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мінфін підготував законопроект про аудит і аудиторську діяльність

August 26, 2015

Міністерство фінансів винесло на суспільне обговорення законопроект "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність".
Як зауважують у відомстві, документ було підготовлено на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в частині імплементації положень Директиви Європейського Парламенту та Ради ЄС від 17 травня 2006 року № 2006/43/ЄС про обов’язковий аудит річної звітності та консолідованої звітності.
Проектом передбачено:
запровадження суспільного нагляду за аудиторською діяльністю в Україні, відповідальним за здійснення якого має бути Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю. Згідно з проектом, орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю складатиметься із Ради нагляду за аудиторською діяльністю та Інспекції із забезпечення якості;

  • удосконалення структури та порядку функціонування Реєстру аудиторів і суб’єктів аудиторської діяльності;
  • детальна регламентація вимог до аудиторський звіту, що має складатися за наслідками аудиту (за чинним законодавством складається аудиторський висновок);
  • посилення контрою якості аудиторських послуг; запровадження особливого порядку проведення обов`язкового аудиту й аудиту підприємств, тощо.

З текстом документу можна ознайомитися тут.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Minfin-pidgotuvav-zakonoproekt-pro-audit-i-auditorsku-diyalnist-8949.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!