Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мінекономрозвитку про базовий норматив, що спрямовується на виплату дивідендів у 2017 році

November 24, 2017

Оприлюднено проект постанови КМУ «Про затвердження базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2017 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави».
Метою проекту є забезпечення надходжень до державного бюджету від сплати дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2017 році госптовариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а також госптовариств, 50 і більше відсотків акцій (часток) яких належать госптовариствам, частка держави в яких становить 100 %, у тому числі дочірніх підприємств (далі – суб’єкти господарювання, тобто СГ).
Проектом передбачається затвердити базовий норматив, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2017 році СГ, у розмірі 50 %.
Для ПАТ «Укргідроенерго» та ПАТ «Державний ощадний банк України» затвердити базовий норматив у розмірі 30 %.
Також проектом пропонується доручити суб’єктам управління корпоративними правами держави, у разі невиплати СГ дивідендів до 1 липня 2018 року, вжити заходів щодо розірвання контракту з керівником такого СГ.

За матеріалами офіційного сайту Мінекономрозвитку.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!