Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Місцева рада не встановила розмір податку – сплачуйте за мінімальними ставками

January 22, 2015

З метою підвищення фінансової спроможності місцевих рад Законом від 28.12.14 р. № 71, зокрема, передбачено такий перелік місцевих податків та зборів:
1) Місцеві податки:
- податок на майно;
- єдиний податок.
2) Місцеві збори:
- збір за місця для паркування транспортних засобів;
- туристичний збір.
До повноважень сільських, селищних, міських рад щодо податків та зборів, зокрема, належить встановлення ставок місцевих податків та зборів у межах ставок, визначених ПК.
Законом від 28.12.14 р. № 71 також передбачено, що місцеві ради обов`язково установлюють єдиний податок та податок на майно (в частині транспортного податку та плати за землю) та вирішують питання щодо встановлення податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) та збору за місця для паркування транспортних засобів, туристичного збору.
Крім того, до повноважень сільських, селищних, міських рад належить встановлення ставок акцизного податку з реалізованих суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.
Якщо сільською, селищною або міською радою не прийнято рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів та акцизного податку такі податки до прийняття рішення справляються виходячи з норм ПК із застосуванням їх мінімальних ставок, а плата за землю справляється із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю.
Установлення місцевих податків та зборів, не передбачених ПК, забороняється.
Лист від 16.01.15 р. №  722/5/99-99-19-01-01-16.

Новини за темою:
Акциз замість хмільного збору: зміни-2015
Оприлюднено проект нової декларації з акцизного податку
Розрахунок акцизного податку з роздрібного продажу тютюну: покроковий алгоритм
Ставку податку на нерухомість відтепер визначатимуть місцеві громади

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!