Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Міжнародні вантажні перевезення здійснює перевізник-нерезидент: що з ПДВ?

August 25, 2016

ГУ ДФС у Тернопільській області у листі від 11.08.2016 р. №1281/10/19-00-12-01/12/7511 надало відповідь на запитання: Як оподатковується ПДВ у експедитора (резидента України) послуга перевезення вантажу, замовлена в перевізника-нерезидента, при умові, що перевезення міжнародне (здійснюється за єдиним міжнародним перевізним документом «Міжнародна товарно-транспортна накладна CMR») і маршрутом слідування вантажу з України за кордон? Як буде оподатковуватись аналогічна операція, при умові, що маршрут перевезення не пролягає територією України?

Податківці відповіли, що місцем постачання послуг (у т. ч. і послуг з перевезення вантажів) є місце реєстрації постачальника.
Таким чином, якщо послуги з перевезення надаються перевізником (резидентом), то такі послуги підлягають оподаткуванню ПДВ на загальних підставах (незалежно від того, замовнику-резиденту чи замовнику - нерезиденту надаються такі послуги).
Якщо послуги перевезення надаються перевізником (нерезидентом), що не має постійного представництва на митній території України, то операції з постачання таких послуг не підпадають під об'єкт оподаткування ПДВ (незалежно від того, замовнику-резиденту чи замовнику-нерезиденту надаються такі послуги).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Mezhdunarodnye-gruzovye-perevozki-osushhestvlyaet-perevozchik-nerezident-chto-s-NDS

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!