Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Марки апостиля замінили на печатку і підпис

July 19, 2016

Мін'юст, МЗС та Міносвіти ухвалили наказ від 05.07.16 р. № 199/783/1838/5 "Про внесення змін до Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав".
Так, змінено процедуру проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України.
Встановлено, що посадова особа, проставляє апостиль шляхом внесення запису до Реєстру, що візуалізує апостиль, сформований за допомогою програмних засобів ведення Реєстру у формі електронного документа, безпосередньо на вільному від тексту місці документа або на його зворотному боці або на окремому аркуші. В такому випадку в пункті 9 штампа апостиля проставляється печатка компетентного органу (замість марки апостиля) за зразком і опису, визначеними таким органом.
У разі якщо візуалізація апостиля, сформованого за допомогою програмних засобів ведення Реєстру у формі електронного документа, здійснюється на окремому аркуші, місце скріплення документа і листа з апостилем завіряється підписом посадової особи територіального органу компетентного органу та печаткою компетентного органу (замість прикріплення марки апостиля).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Marki-apostilya-zamenili-na-pechat-i-podpis

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!