Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Критерії ризику для експортерів

October 23, 2013

Міндоходів посилює контроль при здійсненні митного оформлення товарів та транспортних засобів відповідно до критеріїв відбору суб`єктів ЗЕД, які здійснюють експорт товарів невласного виробництва та не властивих їх основному виду діяльності:
1) код ЄДРПОУ суб`єкта ЗЕД (зазначений у гр. 2 або в гр. 9 митної декларації) міститься в переліках суб`єктів господарювання, що здійснили експортні операції з товарами (послугами), не властивими їх основному виду діяльності, доведених наказами Міндоходів про індикативні показники доходів або в рамках наказу Міндоходів від 05.07.13 р. № 245/ДСК «Про базову систему оперативного реагування та подолання проявів тіньової економіки»;
2) зазначеними суб`єктами ЗЕД здійснюється експорт товарів, не властивих основному виду діяльності суб`єкта ЗЕД (окрім випадків, якщо основним видом діяльності суб`єкта ЗЕД є оптова торгівля або посередництво у торгівлі);
3) обсяги зазначених не властивих товарів за митною декларацією - не менше 3 тис. кг або не менше 30 тис. дол. США;
4) при цьому товар невласного виробництва, про що свідчить відсутність в гр. 44 митної декларації коду типу контракту 4104 (зовнішньоекономічний договір купівлі-продажу, стороною якого є виробник товарів, що декларуються, та подання якого для митного оформлення не супроводжується поданням пов`язаних з ним посередницьких договорів) або в митній декларації (електронному інвойсі) наявна інформація про виробника товару, відмінного від зазначеного у гр. 2 або в гр. 9 митної декларації.
Відповідні переліки суб`єктів господарювання будуть імплементовані в автоматизовану систему аналізу та управління ризиками (АСАУР) ПІК «Інспектор-2006» для автоматизованого відбору згідно з критерієм 1 та для подальшого відпрацювання за критеріями 2-4.

Лист Міндоходів від 07.08.13 р. № 14219/7/99-99-24-05-17.


Новини за темою:

Євроінтеграція – в Законі про Митний тариф

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!