Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Контрольовані операції: ДФС роз’яснила про відсоткову ставку

September 15, 2017

Для платника податку, у якого сума боргових зобов’язань, визначених в п. 140.1 Податкового кодексу (далі – ПК), що виникли за операціями з пов’язаними особами – нерезидентами, перевищує суму власного капіталу більш ніж в 3,5 разу (для фінустанов та компаній, що займаються виключно лізинговою діяльністю, більш ніж у 10 разів), фінрезультат до оподаткування збільшується на суму перевищення нарахованих у бухобліку процентів за кредитами, позиками та іншими борговими зобов’язаннями, що виникли за операціями з пов’язаними особами – нерезидентами, над 50 % суми фінрезультату до оподаткування, фінвитрат та суми амортизаційних відрахувань за даними фінзвітності звітного податкового періоду, у якому здійснюється нарахування таких процентів.
Тобто, якщо не виконуються умови, визначені п. 140.2 ПК, фінрезультат до оподаткування не збільшується.
Крім того, відповідно до п. 140.5 ПК фінрезультат податкового (звітного) періоду збільшується, зокрема, на суму перевищення договірної (контрактної) вартості придбаних товарів (робіт, послуг) над ціною, визначеною за принципом «витягнутої руки», при здійсненні контрольованих операцій у випадках, визначених ст. 39 ПК (пп. 140.5.2 ПК).
Таким чином, платник податку на прибуток збільшує фінрезультат до оподаткування на суму перевищення договірної (контрактної) вартості придбаних фінпослуг при здійсненні контрольованих операцій, визначених ст. 39 ПК, над ціною, визначеною за принципом «витягнутої руки».

Лист ДФС від 08.09.17 р. № 1879/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!