Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Компенсації в сфері альтернативної електроенергетики

May 31, 2013

Затверджено порядок надання ліцензіатам з постачання електричної енергії за регульованим тарифом компенсації втрат від здійснення постачання електричної енергії суб`єктам господарської діяльності, які реалізують інноваційні проекти. 
Визначено:

  • механізм застосування роздрібних цін на електроенергію для суб`єктів господарської діяльності, які реалізують інноваційні проекти, зареєстровані в установленому законом порядку, що передбачають впровадження та виробництво обладнання, а також матеріалів, сировини і комплектуючих для виробництва обладнання, яке виробляє енергію з використанням альтернативних джерел енергії;
  • механізм компенсації втрат ліцензіатам з постачання електричної енергії за регульованим тарифом від здійснення постачання електричної енергії зазначеним суб`єктам.

Роздрібна ціна на електроенергію, що використовується такими суб`єктами, встановлюється на строк виконання відповідного інноваційного проекту на рівні єдиного роздрібного тарифу для споживачів відповідного класу напруги, встановленого станом на 1 січня року, в якому здійснено реєстрацію інноваційного проекту. 
Компенсація втрат розраховується на розрахунковий місяць згідно з прогнозованими обсягами споживання електроенергії для таких суб`єктів. Ліцензіати до 25 числа місяця, що передує розрахунковому, надають до НКРЕ розрахунок прогнозованої суми компенсації втрат від здійснення постачання електроенергії таким суб’єктам у розрахунковому місяці. 
Втратила чинність постанова НКРЕ від 08.07.10 р. № 795, яка затверджувала порядок встановлення роздрібних тарифів на електроенергію для суб’єктів господарської діяльності, які реалізують інноваційні проекти.

Постанова НКРЕ від 11.04.13 р. № 408 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 04.06.13 р. № 39).



Новини за темою:

Нові особливості «зеленого» тарифу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!