Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли Держгірпромнагляд може зупинити виробництво?

August 15, 2013

У зв`язку із набранням чинності Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення обмежень у провадженні господарської діяльності» Держгірпромнагляд надав роз`яснення щодо застосування норм стосовно повного або часткового зупинення виробництва (виготовлення) або реалізації продукції, виконання робіт, надання послуг.
Так, у разі виявлення порушень, які дають право заборони виконання робіт, виробництва на підставі відповідного акта перевірки видається розпорядження про заборону (обмеження) робіт (виробництва). При цьому, не пізніше наступного дня з дня видання розпорядження територіальне управління повинно звернутися до окружного адмінсуду за місцезнаходженням суб`єкта господарювання з адміністративним позовом.
Заборона виконання робіт, виробництва, обґрунтованість якої має бути підтверджена адмінсудом, не застосовується, а розпорядження підлягає негайному скасуванню органом держнагляду, якщо:
1) територіальне управління в установлений строк не звернулося до адмінсуду з таким позовом;
2) позовну заяву повернено територіальному управлінню ухвалою адмінсуду і така ухвала набрала законної сили;
3) адмінсуд ухвалив постанову, якою відмовив територіальному управлінню у підтвердженні обґрунтованості заборони робіт (виробництва), або постанову про відсутність підстав для вжиття таких заходів, і така постанова набрала законної сили;
4) протягом 30 робочих днів з дня видання розпорядження про заборону робіт (виробництва) їх обґрунтованість не буде підтверджено постановою адмінсуду, що набрала законної сили.
Якщо заборону виконання робіт, виробництва підтверджено адміністративним судом, застосовується процедура пломбування відповідних об`єктів (машин і механізмів) у визначеному порядку. Якщо виявлені під час здійснення перевірки порушення не несуть загрозу життю працюючих та не потребують заборони виконання робіт, виробництва, на підставі відповідного акта складається припис.
Лист Держгірпромнагляду від 27.06.13 р. № 6217/0/5-10/6/13.


Новини за темою:
Підтвердження заходів держнагляду відтепер в руках адмінсудів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!