Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Капіталізацію банку та порядок припинення банківської діяльності спрощено

June 20, 2017

Нацбанк визначив процедуру спрощеної капіталізації банку та порядок припинення банківської діяльності без ліквідації юрособи відповідно до вимог Закону «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків».
Передбачено зменшення строків розгляду поданих до Нацбанку документів та оптимізацію процедур капіталізації, унесені до Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів. Зокрема:
• банк має право здійснити капіталізацію за спрощеною процедурою за умови отримання на це попередньої згоди Нацбанку;
• Нацбанк приймає рішення про надання банку попередньої згоди або про відмову в наданні попередньої згоди протягом 10 робочих днів після отримання документів;
• визначено спрощений порядок погодження змін до статуту банку, пов'язаних із збільшенням статутного капіталу за спрощеною процедурою;
• упорядковано погодження набуття або збільшення істотної участі в банку при застосуванні спрощених процедур капіталізації та реорганізації банку.

Постанова Правління НБУ від 16.06.17 р. № 56 набула чинності з 20.06.17 р. (Офіційне інтернет-представництво НБУ від 19.06.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!