Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Які є нюанси заповнення графи 2 додатка до Критеріїв оцінки ступеня ризиків ПН

September 13, 2017

Як заповнювати графу 2 додатка до Критеріїв оцінки ступеня ризиків щодо товарів/послуг, які придбавалися у неплатників ПДВ та/або в період, коли коди товарів/послуг не були обов’язковими реквізитами?

Починаючи з 01.07.17 р. реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування (далі – ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) може бути зупинена відповідно до п. 201.16 ПК у разі відповідності такої ПН/РК сукупності Критеріїв оцінки ступеня ризиків, затверджених наказом Мінфіну від 13.06.17 р. № 567 (далі – Критерії № 567).
Платник податку в разі отримання квитанції про зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН має право подати на розгляд комісії ДФС, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, інформацію у вигляді Таблиці даних платника податків (далі – Таблиця) за встановленою формою, яка є додатком до Критеріїв № 567.
При заповненні Таблиці необхідно заповнювати вид економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010), код товару згідно з УКТЗЕД, код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (далі – ДКПП).
При цьому у графі 2 Таблиці відповідно до виду економічної діяльності необхідно обов’язково зазначити коди товарів згідно з УКТЗЕД/послуг згідно з ДКПП, що таким платником придбавались з метою їх подальшого постачання або для виготовлення товарів/послуг, що на постійній основі постачаються (виготовляються) таким платником.
Заповнення графи 2 Таблиці здійснюється незалежно від того, у якому звітному періоді придбавалися товари/послуги та чи були зазначені при їх придбанні коди товарів згідно з УКТЗЕД/послуг згідно з ДКПП.
Щодо питання правильності визначення коду товарної класифікації згідно з УКТЗЕД, зокрема для товарів, які придбавались у період, коли код УКТЗЕД не був обов’язковим реквізитом або якщо товари придбавалися у неплатників ПДВ, пропонуємо звертатись до Торгово-промислової палати України (її регіональних відділень) або науково-дослідних інститутів судових експертиз.
З питання правильності визначення кодів згідно з ДКПП пропонуємо звертатись до Мінекономрозвитку.

Джерело: https://uteka.ua/.

Порядок дій з оскарження в суді рішення про зупинення ПН/РК див. у «Балансі» № 66-67 від 21.08.17 р., а також у «Баланс-Агро», 2017, № 29.
Скачати зразок скарги можна за посиланням: https://balance.ua/skarga_zrazok.

Таблицю-підказку, коли ПН/РК не пройдуть реєстрацію, див. у «Балансі», 2017, № 70.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!