Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Які вимоги до неприбуткових організацій діють з 1 січня 2017 року

February 14, 2017

ДФС у листі від 08.02.17 р. № 2991/7/99-99-15-02-01-17 повідомляє про зміни в оподаткуванні податком на прибуток підприємств, внесені до Податкового кодексу, які набули чинності 1 січня 2017 року.
Конкретизовано вимоги до установчих документів неприбуткових організацій, які діють на підставі установчих документів організації вищого рівня. Так, вимоги щодо наявності установчих документів тепер не поширюються на бюджетні установи.
Новостворені неприбуткові організації мають можливість отримати статус неприбуткових організацій для цілей оподаткування з дня їх державної реєстрації - у разі подання в установленому порядку документів для внесення до Реєстру "неприбутківців" під час або протягом 10 днів з дня державної реєстрації та дотримання вимог до установчих документів.
Також конкретизовано порядок подання податкової звітності та набуття статусу платника податку на прибуток у разі недотримання неприбутковою організацією вимог п. 133.4 ПКУ.
Окрім того, встановлено річний звітний період для подання звіту для  неприбуткових  організацій, що відповідають вимогам п. 133.4 ПКУ.
Для професійних спілок, їх об’єднань та організацій профспілок передбачено подання звіту лише у разі порушень вимог п. 133.4 ПКУ. Зверніть увагу! Ця вимога вперше застосовуватиметься за результатами звітування за 2016 рік.
Крім того, до 1 липня 2017 року подовжено термін, передбачений для приведення у відповідність до вимог ПКУ установчих документів неприбутковими організаціями з метою включення до нового Реєстру. Відповідно, неприбуткові організації, які перебували у Реєстрі на день набрання чинності Законом №652-VIII, не підлягають виключенню з цього Реєстру до 1 липня 2017 року.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utochneny-trebovaniya-k-nepribylnym-organizaciyam-razyasnyaet-GFS.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!