Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Які доходи повинен декларувати сільгоспвиробник

April 26, 2017

Відповідно до пп. 165.1.24 Податкового кодексу (далі – ПК) доходи аграріїв від продажу власної сільгосппродукції не включаються до оподатковуваного доходу та не обкладаються ПДФО у певних випадках:
• якщо продукція рослинництва (переробки) вирощена (виготовлена) безпосередньо фізособою на земельних ділянках, наданих для ведення садівництва, будівництва, обслуговування житлового будинку та господарських будівель, індивідуального дачного будівництва у розмірах, встановлених Земельним кодексом, або для ведення особистого селянського господарства – не більше 2 га.
Для підтвердження цього фізособа (власник продукції) повинна надати покупцю-заготівельнику (юридичній або фізичній особі – підприємцю) копію довідки про наявність у неї земельних ділянок у вищезазначених розмірах.
Оригінал довідки зберігається у власника сільгосппродукції протягом 1 095 днів із дати закінчення дії такої довідки. Довідка видається сільською, селищною, міською радою за місцем проживання громадянина протягом 5 днів з дати подання заяви про видачу довідки;
• якщо сукупний дохід від продажу власної продукції тваринництва за рік не перевищує 100 МЗП, встановленої на 1 січня звітного року (у 2017 році – 320 000 грн.). Такі фізособи здійснюють продаж зазначеної продукції без отримання довідки про наявність земельних ділянок. У разі коли сума отриманого доходу перевищує зазначене обмеження, фізособа зобов’язана надати територіальному органу ДФС довідку про самостійне вирощування такої продукції, яка видається сільською, селищною, міською радою в довільній формі. При наявності такої довідки оподаткуванню підлягає дохід, що перевищує 100 МЗП на 1 січня звітного року. При відсутності довідки – всі доходи, отримані від продажу продукції тваринництва, підлягають обкладенню ПДФО за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!