Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як зареєструвати шлюб в стислі терміни?

July 26, 2016

Кабмін прийняв розпорядження від 13.07.16 р. № 502-р "Про введення реалізації пілотного проекту про державну реєстрацію шлюбу".
В Україні вводиться пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу в скорочені терміни. Проект реалізують в Києві, Львові, Одесі, Херсоні, Маріуполі та Сєвєродонецьку.
Послуга з організації проведення реєстрації шлюбу за цим проектом надається підприємством - юридичною особою публічного права (організатор державної реєстрації шлюбу), клопотання якого про можливість надання такої послуги задоволено відповідним територіальним органом Мін'юсту.
Клопотання вважається задоволеним при розміщенні відповідним територіальним органом Мін'юсту на його офіційному сайті не пізніше двох робочих днів з дня отримання клопотання відомостей про організатора державної реєстрації шлюбу.
Надання послуг з організації проведення реєстрації шлюбу здійснюється вже згаданим організатором на підставі договору, укладеного в письмовій формі із заявниками (відповідний примірний договір рекомендує Мін'юст).
Організатор держреєстрації шлюбу забезпечує подачу заявки на проведення реєстрації шлюбу особисто або шляхом подання відповідного такої заявки на адресу електронної пошти одного з відділів державної реєстрації актів цивільного стану, визначеного територіальним органом Міністерства юстиції учасником пілотного проекту. До заявки додаються копія договору про надання послуг з організації проведення реєстрації шлюбу, а також документи про сплату державного мита та платних послуг відділом державної реєстрації актів цивільного стану.
Реєстрація шлюбу проводиться в строк, визначений заявниками, в тому числі в день подачі відповідної заявки.
Державна реєстрація шлюбу проводиться уповноваженим працівником відділу державної реєстрації актів цивільного стану в помешканні організатора реєстрації шлюбу після підписання заявниками заяви про держреєстрацію шлюбу шляхом складання актового запису про шлюб без використання Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Відомості до реєстру вносяться не пізніше наступного робочого дня.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-zaregistrirovat-brak-v-szhatye-sroki

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!