Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як збільшити кількість позицій найменувань у податковій накладній?

November 29, 2017

У разі необхідності збільшення кількості позицій найменувань товарів/послуг у податковій накладній (далі – ПН) платник податку складає нову ПН із зазначенням у ній нових позицій та дати складання, що відповідає даті настання першої події за такою операцією, та зобов'язаний зареєструвати таку накладну в ЄРПН.
На дату виникнення податкових зобов'язань платник податку зобов'язаний скласти ПН в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації в порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в ЄРПН у встановлений ПК строк (п. 201.1 ПК).
ПН складається на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) (п. 201.7 ПК).
Платникам податку надана можливість складати розрахунок коригування (далі – РК) у разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, а також у випадку виправлення помилок, допущених при складанні ПН, у тому числі не пов'язаних зі зміною суми компенсації вартості товарів/послуг (ст. 192 ПК).
У разі здійснення коригування сум податкових зобов'язань, а також у випадку виправлення помилок, допущених при складанні ПН, не пов'язаних зі зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, відповідно до ст. 192 ПК постачальник (продавець) товарів/послуг складає розрахунок коригування за формою згідно з додатком 2 до ПН (п. 21 Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.15 р. № 1307).
При цьому згідно з формою додатка 2 до ПН у графі 1 розділу Б РК «№ з/п рядка податкової накладної, що коригується» зазначається порядковий номер рядка ПН, який коригується.

ДФС у Луганській області.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!