Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як зменшити вартість страховки для авто

August 5, 2016

За останні два роки через знецінення гривні вартість страховки КАСКО на автомобілі зросла як мінімум удвічі. На це вплинуло зростання цін на авто і запчастини в гривневому еквіваленті. Якщо в 2013 році застрахувати на 12 місяців 5-річний «ЗАЗ Ланос» або «Шкоду Фабію» коштувало близько 5 тис. грн, зараз - 9 тис. грн.
Ми пропонуємо кілька способів, як знизити вартість поліса КАСКО.
Не беріть «повне КАСКО»
Прийнято вважати, що людина, яка купує поліс з «повним КАСКО», захищений від усіх випадків, які можуть статися з автомобілем.
Зазвичай «Повне КАСКО» називають страховку з нульовою франшизою. Франшиза - це сума збитку, яка не відшкодовується. Якщо франшиза дорівнює нулю, страхова компанія відшкодовує абсолютно всі збитки. Навіть якщо це 30 або 70 гривень.
Але покупка «повного КАСКО» не завжди виправдана.
По-перше, в більшості випадків навіть «повне КАСКО» не покриває гідроудару двигуна і викрадення коліс. Гідроудар може бути при попаданні в глибоку калюжу або під час повені. По-друге, за покриття мізерних збитків йде велика переплата, тому варто дивитися на свій спосіб життя. Якщо багато їздите кожен день і залишаєте машину в небезпечних місцях, то це виправдано. Якщо ж користуєтеся авто для поїздок на роботу і назад, то краще взяти франшизу 1% або 2%. Заощадите близько 1500 гривень.
Відшкодування збитків по «повному КАСКО» в більшості випадків займає від 5 годин до декількох днів.
Якщо вашу машину трохи подряпали, то легше її заполірувати за 100 гривень на СТО, ніж їхати в страхову компанію, чекати оцінки збитку і гнати авто на офіційний сервіс, де це безкоштовно усунуть.
Якщо машина ночує в гаражі і виїжджає рідше, ніж 5 разів на тиждень, можна вибрати франшизу 2 відсотки.
Зазвичай люди, які їздять кожен день, уважніше. Тому потрапляють в дрібні аварії рідше. Від збитків у великих ДТП страховка врятує.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-umenshit-stoimost-straxovki-dlya-avto.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!